KABIZLIK

1—Susam Yağı : Aç karınla bir yemek kaşığı olmazsa 2 yemek kaşığı  %100 sonuç elde edilir biz denedik sonuç alındı

2—Bamya,patlıcan,lahana yemekleri kabızlığa çok iyi gelir

3—Pırasa sade kaynatılır öyle verilir

4—portakal reçeli aç karınla verilir

5—SON ÇARE OLARAK 3-5 YAPMAZSA KAKASINI EBE GÜMECİ-KETEN TOHUMU-SİNAMEKİ kaynatılır çay şeklinde içilir

NOT. Lifli,posalı yiyecekler yemesi gerekli ekmekten sakının bol bol sebze ve meyve yemeli  Çok az ekmek verebilirsiniz, katı şeyler çok vermeyin az.

Ekstralar:erik,kiraz,üzüm zeytinyağı ve şalgam kabızlığa iyi gelir

--elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı gideriri.

--erik kurutulmuşu kabızlığa karşı iyi bir ilaç

--fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse iyi gelir

--ıspanak hazmı kolaylaştırır kabızlığı önler

--Frenk üzümü yapraklarında yapılan çay iyi gelir

--Keten: bağırsakları hareketlendirir. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müsil  ilacıdır.Vücut ta herhangi bir tahribat yapmaz doğal kabızlığı önler

--Taze incir kabızlığı gideriri kuru incirler akşamdan suya konup yumuşatılarak sabahleyin aç karınla yenirse bağırsakların faaliyetini artırı.

--Ebegömeci,bal su çay şeklinde ver kabızlığa iyi gelir.

--Lahana suyu içilir

Bu uygulamaları yaptığınızda kabızlığı önlersiniz ayrıca spor egzersiz harekette önemli çocuğunuzu hareket yaptırın ve doğal beslemeye bakın

Hazırlayan : Cengiz Kara   0 5425935667

--------------------------------------------------------------------------------------------

İDRAR TUTUKLUĞU

SSPE HASTALIĞINDA İDRAR SORUNLARI VE SORUNLARIN GİDERİLMESİ

1- Aşağıda bahsedeceğimiz sebzeler,meyveler,bitkiler güncel hayatımızda devamlı düzenli bir  şekilde kullanmamız gerekmektedir yani kısaca yememize içmemize çok dikkat edilmeli, edildiği  taktirde idrar sorunu olmayacaktır. Kısaca düzenli beslenme çok önemli.

2- SSPE’li çocuğumuza her gün egzersiz yapılmalı

3- Araçla (Taksi) gezilirse hoplamadan ve zıplamadan dolayı  idrarını yapacaktır

4- SSPE hastalığında çok sık rastlanan idrar tutukluğu bir çok hastamızın denemeleriyle idrar sorunu çözülmektedir.

5- SSPE hastası çocuğumuza komut verin konuşun yani oğlum kızım hadi çişini yapmazsan ağrı çekersin ıkın sen yaparsın sen güçlüsün diye komutlar verin göreceksiniz idrarını yapacaktır. Öğretmeniz gerekiyor ama her şeyi bu komutlar gibi yapın sspe li çocuklarımız her şeyi öğretmek gerekiyor.

NOT: Tüm SSPE’li hastalarımıza tavsiyemiz evinizde 2-3 adet mutlaka şifalı bitkiler kitabı bulundursunlar,çok dikkatli okusunlar sspe hastalığına ne iyi geliyor gaz, kaka, İdrar vs gibi yan hastalıklarımıza neler iyi geliyor nasıl verilmeli gibi önemli olanları öğrenmeli ve uygulama yapmanızı  tavsiye ediyoruz. SSPE hastalığında yan hastalıkları Bilmediğinizde nasıl hareket edileceğiniz bilmediğiniz taktirde çok zahmet çeker ve çocuğunuza ızdırap vermiş olursunuz bunun için mutlaka öğrenmeniz gerekli.

1-  Enginar yenilir+kaynatılıp suyu içilir

2-  Kereviz yenilir+kaynatılıp suyu içilir günde iki kez su bardağı

3-  Maydanoz kaynatılıp suyu içilir. Günde iki kez bir su bardağı

4-  Havuç tohumu yenir+ kaynatılıp içilir

5-  BOL BOL HAREKET SPOR YAPTIRIN

6-  Kiraz sapı kaynat içir. Günde 3 defa bir çay bardağı

7-  Arpa kaynat suyunu içir çay şeklinde akşamdan ıslatılarak yapılır.

8-  İSVİÇRE ŞURUBU kullanılabilir. Ankara Zekiye hanım kullanıyor çiş için yarar sağlamış   0 538 5286208

9-  Papatya çiçeği+Kereviz+Su  kaynat 3 kere birer çay bardağı içilir.

10-Elma kabuğu+Şeker+Su  kaynat günde 3 kere birer çay bardağı içir ( Bir avuç kurutulmuş  elma kabuğu ile bir kahve fincanı toz şeker 4 bardak suda kaynatılıp süzülür.)

11-Ayrıca Uzman üroloji doktoruna boş vurun  idrar akım testi yaptıra ve a-z incelemelerde bulundurun başka sorunlar olabilir(intihap,kum dökme,idrarda yanma,vs ) olabilir.

NOT: Ayrıca elma,armut,suteresi,limon,marul,incir,keçiboynuzu,nohut,kavun,soğan,             semizotu,havuç,hıyar,pırasa,erik,lahana,ıhlamur çayı,karnabahar, kekik, kuşburnu ,

Kırmızı pancar,patlıcan,pırasa,roka,şalgam,tere,vişne ve bol çay içmek de faydalıdır.

1 NCİ UYGULAMA İDRAR TUTUKLUĞUNDA

--60 gr karpuz çekirdeği,30 gr kabak çekirdeği,30 gr hıyar çekirdeği,15 gr hindi bağ tohumu, 6 gr kereviz tohumu. Bu maddeler toz yapılıp kavanoza konur 15 gr gülsuyu ile yutulur.

2 NCİ UYGULAMA

--6 gr ardınç tohumu, 6 gr havuç tohumu, 20 gr anason, 30 gr kereviz tohumu,6 gr kedi otu Bunları toz haline getir kavanoza konur birer bardak nohut suyu ile 15 gram yutulur.

Hazırlayan :   Filiz KARA - Cengiz KARA - SSPE DERNEK BAŞKANI  cengizkara1971@meynet.com